El poblat que va renéixer al cap d’Ayano

Ayano no sap el perquè. No entén aquell estrany gust per apilotonar-se. A Nagoro, conegut com el llogarret del cel del Japó, cada vegada són menys i als pobles del seu voltant també. De fet per això està tranquil·la. Quan fa uns anys hi va arribar des d’Osaka per cuidar el seu pare no se’n recordava que el poble fos aquell niu de quietud. Un poblat on s’havia aturat el temps.

Amb prou feines són 40 habitants i, fent càlcul mental ràpid, Ayano creu que en pocs anys el nombre d’habitants quedarà en una cosa encara més testimonial. La despoblació no afecta només a aquest nucli situat a 800 metres del nivell del Mar. La concentració en ciutats pot deixar fins a 10.000 pobles de Japó despoblats.

Però malgrat el trist panorama, als seus 64 anys, Ayano Tsukimi no vol que Nagoro sigui un poble trist. Sense vida. Encara recorda la sensació de fredor que va tenir visitant un poble abandonat. Sap que si mai veiés que això passa a Nagoro, on ha nascut i on ara ha tornat, l’hi saltarien les llàgrimes.

Per això ara Nagoro és ple d’habitants especials. Han nascut del seu cap per fer un poble especial. Ara ja són més de 100. Ayano Tsukimi construeix espantaocells que va col·locant en diferents punts del poble. Tots tenen la seva ànima. L’alcalde, nens que seuen a les cadires de l’antiga escola, gent del camp, xafarderes que miren assegudes al carrer,… Una cara expressiva, paper de diari, una estructura de fusta i roba usada donen cada dia una vida especial Nagoro. El poble, exemple de què al Japó se’n diuen pobles marginals (en perill de despoblament total), és avui més viu que fa un temps: Per la dolça història dels espantaocells i pels turistes que volen conèixer el món màgic d’Ayano.

Article del Dailymail sobre Nagoro (clica aquí)
Vídeo de Tomo News US sobre Nagoro (clica aquí)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s